2. Rojalov dan zračnega orožja
06.09.2012

Vsi navdušenci nad zračnim orožjem ponovno vljudno vabljeni na celodnevno srečanje, kjer se boste lahko seznanili s široko paleto zračnega orožja in kar je še zanimivejše, ga tudi preizkusili. Sredi idilične pokrajine se boste lahko ob divjačinskem golažu, pivu in dobri družbi, preizkusili v Field Target tekmi.

Dogodek se bo odvil v soboto, 22. septembra 2012 na Hribu pri Rožnem Dolu, Semič s pričetkom ob 9:00 uri.
Pristopnina znaša simboličnih 10 evrov, za katero boste prejeli malico, eno pijačo ter po želji, enourni "FT Shooter" tečaj ter uvrstitev na seznam tekmovalcev.

Vse prijave za dogodek se zbirajo na spletnem naslovu http://www.rojal.si/airgunday, ter v sledečih trgovinah:

  • Trgovina Rojal, Ljubljanska cesta 27 (BTC), 8000 Novo mesto
  • Avantura, Inocente Tomaž s.p. Notranjska 4, 6230 Postojna
  • Vreček Agro, Mirka Vadnova 22, 4000 Kranj


V primeru sodelovanja na tekmovanju, morate ob prijavi navesti model zračne puške in optike s katero nameravate tekmovati. Pravila tekmovanja si prosimo, preberite spodaj.

V primeru slabega vremena, ki bi nam prekrižalo načrte in otežilo tekmovanje, bosta piknik in tekmovanje prestavljena na naslednjo soboto, oziroma boste o tem predhodno obveščeni.

 

 

Tekmovanje

 

Tekmovanje bo razdeljeno v 2 razreda, glede na puške:

  • PCP, CO2 in pumparice
  • Vzmetne (klasična ali plinska vzmet)


Moč ni omejena, torej so dobrodošli vsi kalibri, prav tako ni predpisov glede optike (seveda je ta zelo priporočljiva). Za tekmovanje morate prinesti svojo puško, optiko in naboje, slednje pa lahko kupite tudi na pikniku!

Na tekmi bo približno 35 padajočih tarč (take-down), kot so:


Pri vsaki tarči bo označen predviden način streljanja. Možni položaji so:

  • stoje
  • stoje z naslonom
  • sede/kleče
  • leže
  • prosto (tekmovalec sam izbere poljuben način streljanja)


Ker se strelja na neznane razdalje je prepovedana vsakršna uporaba kakršnih koli naprav za merjenje razdalje. Dovoljena oprema so le daljnogledi, ki s križem omogočajo lažjo ocenitev razdalje, pri katerih morate razdaljo dokončno še vedno oceniti sami. Prepovedana je tudi uporaba vsakršnih stojal za puško.
Na vsako od tarč se strelja le enkrat, če tarča ne pade, se šteje, kot da ste zgrešili. Razdalja od strelskega mesta do tarče bo od 5m do 80m. Tarče bodo v premeru merile od 1,5 cm do 8 cm.

Nagrajena bodo prva tri mesta obeh kategorij. Nagrade bodo objavljene kmalu.

Tekmovalci v času tekmovanja, ne smejo biti pod vplivom alkohola.


Enourni "FT Shooter" tečaj na mestu udejstvovanja!

Za vse, ki boste želeli hitri tečaj k uspešnemu streljanju v disciplini Field target, bomo pred začetkom tekmovanja organizirali hitri tečaj, kjer boste prejeli izčrpne informacije in napotke o tem, kako se najlažje spopasti s preizkušnjami, ki so postavljene pred strelca FT.

V tečaj bo zajeto vse kar se tiče pravilne drže puške, dihanja, uporabe strelnih daljnogledov z njihovimi nastavitvami, izbire nabojev različnih oblik in teže in nenazadnje, proženja, kot zadnjega dejanja strelskega cikla.

Registracija uporabnika


Uporabniški podatki
Država