Pogoji poslovanja
12.12.2020

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.rojal.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina www.rojal.si je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja jo podjetje Rojal Novo mesto d.o.o., v nadaljevanju ponudnik. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini. Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte in geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www.rojal.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: identiteto podjetja (ime in sedež podjetja ter številko registra); kontaktne naslove (e-pošta, telefon); bistvene značilnosti blaga oziroma storitev; dostopnost izdelkov; pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave); vse cene jasno in nedvoumno določene z razvidnostjo ali že vsebujejo davke ter stroške dostave); način plačila in dostave; časovno veljavnost ponudbe; rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop in pojasnjen postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Izjava zasebnosti

Vsi osebni podatki, ki nam jih boste posredovali za izpolnitev naše ponudbe izdelkov in storitev bodo uporabljeni v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP) in eventualnimi možnimi spremembami ZVOP v prihodnosti. Podatke bomo vključili v podatkovno bazo osebnih podatkov, uporabljeni pa bodo le za podatkovne baze, statistične analize in trženje naših storitev. Če želite prejemati naša obvestila o akcijskih artiklih, novostih, ipd., nam ob registraciji to potrdite (želim prejemati po elektronski pošti akcijske ponudbe, novosti, novice,..)

Ponudba artiklov

Navedene cene v spletni trgovini so nepreklicne do spremembe le-teh, saj se zaradi narave poslovanja preko interneta cene spreminjajo zelo pogosto. V kolikor ste oddali naročilo pred spremembo se upošteva stara cena in ne nova, spremenjena.

Način plačila - dostava

Trenutno je možno plačilo na naslednje načine:

  • nakazilo na TRR (plačilo po predračunu) - Ko kupec odda naročilo prejme potrdilo naročila s podatki o nakazilu. Ob prejemu plačila na naš račun izdelke pošljemo na navedeni naslov.
  • plačilo po povzetju - Pošiljko pošljemo priporočeno z odkupno vrednostjo.

Pri plačilu po povzetju poštnemu uslužbencu ali dostavljavcu ob prevzemu paketa izročite gotovino in pošta bo za vas opravila plačilo.

 

 

Način plačila - trgovina

Poleg gotovinskega poslovanja nudimo še:

  • vse BA Maestro kartice
  • vse plačilne kartice Master Card in Visa ter Karanta
  • Plačilo na obroke je možno z dobo do 12 mesecev brez obresti z NLB kreditnimi karticami Master Card in Visa, z minimalnim obrokom 50,00€.

Naročilo

Po oddaji naročila prejmete potrdilo naročila na vaš elektronski naslov. Preklic naročila lahko opravite v 2 urah po prejeti potrditvi naročila na naš elektronski naslov trgovina@rojal.si ali po telefonu na 07 39 42 200.
V primeru, da kupec v dogovorjenem roku ne prekliče svojega naročila pomeni, da je pogodba o nakupu izdelkov med kupcem in prodajalcem nepreklicno sklenjena!

Odstop od pogodbe

Potrošnik ima 14 dni časa, da sporoči prodajalcu, da odstopa od pogodbe, pri čemer mu ni potrebno navajati razloga in sicer na kontaktni e-naslov info@rojal.si. Blago mora potrošnik vrniti v 30 dneh po sporočilu o odstopu od pogodbe na svoje stroške, v neodprti embalaži ter nespremenjeni količini. Prav tako se šteje za odstop od pogodbe, če potrošnik vrne prejeto blago v roku za odstop od pogodbe (14 dni) brez posebnega sporočila o odstopu. Če je potrošnik odstopil od pogodbe, mu mora podjetje vrniti vsa opravljena plačila. Vračilo plačil mora podjetje opraviti takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 30 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Cene

Vse prodajne cene na strani www.rojal.si, so navedene v evrih in vključujejo 22% davek na dodano vrednost (DDV), odstotek davka na dodano vrednost je dodan po zakonsko predpisanih normativih.

Trgovina ROJAL si pridružuje pravico do spremembe cen, brez predhodnega obvestila.

Pri znižanih artiklih je stara/visoka cena, priporočljiva cena s strani dobavitelja.

Garancija

Prodajalec je v skladu z zakonom dolžan kupcu zagotoviti garancijo za brezhibno delovanje kupljenega blaga. Garancijo lahko kupec uveljavlja z računom prodajalca.
Prodajalec je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom.
Vračilo blaga v garancijo se opravi v skladu s pogoji, ki jih proizvajalec navede na garancijskem listu, kupec z vračilom nima stroškov.

Dobavni rok in dostava

Dobavni roki so izraženi v številu delovnih dni – naročila, sprejeta do 16. ure na delovni dan, so načloma dostavljena že naslednji delovni dan. Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času, ki pa je posredno odvisen od vršilca dostave. Za nas opravlja dostavo paketov pogodbeni partner Pošta Slovenije in DPD, predvideni rok dostave pa znaša 1 do 3 dni, včasih zaradi posebnih okoliščin tudi dlje. V primeru, da paketa ne prejmete v 7-ih delovnih dneh, to sporočite na telefonsko številko 07 39 42 200 ali na elektronsko pošto info@rojal.si.

Hitra dostava in brezplačna dostava

Dostavo za pošiljke dostavljene s kurirsko službo DPD na ozemlju Slovenije krijemo ob skupni vrednosti nakupa 100,00 EUR in več.
Naročila, ki so bila vnešena do 16. ure so v večini primerov odpremljena isti dan. Vaše naročilo lahko s posebno številko, dodeljeno vašemu paketu, spremljate preko spletne strani dostavne službe. Ob odpremi na elektronski naslov uporabnika pošljemo obvestilo o statusu pošiljke in povezavo do sledenja. Pošiljke navadno prispejo že naslednji delovni dan.

Osebni prevzem

Osebni prevzem je možen v Trgovini ROJAL, Ljubljanska cesta 32, BTC City, 8000 NOVO MESTO, med tednom od 8 – 20 ure. Na prevzem nas lahko obvestite tako, da ob zaključevanju naročila na naši spletni strani izberete "Osebni prevzem" namestu "Dostava na dom" ali pa nas pokličete na 07 39 42 200 oz. pišete na elektronski naslov trgovina@rojal.si.

Stroški dostave

Za vse nakupe z dostavo na ozemlju Slovenije, katerih vrednost je manj kot 100,00 EUR zaračunamo enotno poštnino za vse pakete, ne glede na velikost in težo, in sicer 6,00 EUR če gre za dostavo s Pošto Slovenije in 4,50 EUR v primeru dostave s kurirsko službo DPD. S tem zneskom je vaša pošiljka zavarovana do vrednosti 420,00 EUR z DDV in ste ob primeru poškodovanege ali izgubljenege pošiljke v celoti kriti za zavarovano vrednost. V primeru, da pošiljka presega zavarovano vrednost, ji določimo specifično vrednost, ki odgovarja vrednosti pošiljke.

Prav tako je v strošek dostave všteto pakiranje in embalaža, ki po naših izkušnjah in povratnih informacijah strank več kot zadostuje za varni prenos pošiljke. Kadar je pošiljka takšne narave, da je standardni transport in mehansko ravnanje za pošiljko nevarno, se paket opremi s posebno etiketo, ki opozarja na pazljivo ravnanje in zagotovi ročno ravnanje ter ločeni transport. V primeru odkupnine paketa ob dostavi ste pravtako oproščeni plačila vseh dodatnih storitev in dajatev, ki bi vam jih sicer zaračunala Pošta Slovenije.

Reklamacije

Reklamacije izdelkov, ki ne delujejo upoštevamo v 60-ih dneh od prevzema pošiljke. Za reklamacijo se upoštevajo napake na izdelku, ki so posledica tovarniške napake pri izdelavi izdelka. Izdelku se reklamacija ne prizna v primeru, ko z njim niste pravilno in/ali primerno ravnali. Navodilo za pravilno ravnanje in vzdrževanje izdelkov so priložena izdelku. Skupaj z našim partnerjem za distribucijo pošiljk Pošto Slovenije se trudimo, da vam dostavimo nepoškodovane izdelke. V kolikor bi izdelek kljub temu prejeli poškodovan in/ali v zmanjšani količini, prosimo, da nas o tem takoj obvestite in s kurirjem opravite zapisnik o prejeti pošiljki, če je možno že pri prevzemu pošiljke.

Pravica do zasebnosti

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Vsi podatki, pridobljeni preko spletne strani www.rojal.si, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.

Komunikacija

Reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila. Pošiljatelj mora biti jasno razviden. Željo uporabnika, da ne prejema reklamnih sporočil, bo ponudnik brezpogojno upošteval.

Ob registraciji se avtomatsko prijavite na obveščanje preko emailov ter/ali preko SMS sporočil. V nastavitvah (Moj račun) se lahko od reklamnih sporočil odjavite.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Za tipkarske napake ne odgovarjamo.

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Kupec se lahko v primeru težav obrne na ponudnika telefonsko, preko elektronske pošte ali pisno na naslov podjetja. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil kupcu potek nadaljnje obravnave postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Zračno orožje

Zračno orožje, ki ima enako ali višjo izhodno hitrost od 200 m/s ali moč enako ali večjo kot 20J smemo prodati (največ 2 kosa) pod naslednjimi pogoji: -kupec mora imeti najmanj 21 let, predložiti mora dokazilo, da ne obstajajo zadržki (potrdilo o nekaznovanosti) in da je opravil preizkus znanja o ravnanju z orožjem. -mlajšim od 21 let morajo prinesti dovoljenje za nabavo, ki ga je izdal pristojni organ (upravna enota).  Zračno orožje, ki ima izhodno hitrost manjšo od 200m/s in moč manjšo od 20J je v prosti prodaji. Edini pogoj za nakup je polnoletnost. Če želite kupiti zračno orožje, katero presega 200 m/s ali 20J je potrebno predložiti papirje po faksu, pošti ali elektronski pošti.

V primeru, da naročite zračno orožje, ki presega mejo in nam potrebne papirje ne dostavite, vam avtomatsko pošljemo puško v šibkejši različici.

Pravo orožje

Nakup pravega orožja preko spletne trgovine seveda ni možen, objava teh artiklov je zgolj kot predstavitev kar je mogoče kupiti osebno v poslovalnici z vsemi dovoljenji.

Arhiviranje pogodb

Pogodba, ki jo skleneta ponudnik in uporabnik je trajno shranjena na podjetju Rojal Novo mesto d.o.o., Ljubljanska cesta 32, 8000 Novo mesto oziroma na sedežu podjetja.

Izjava o polnoletnosti

Ob nakupu se je potrebno strinjati s pogoji poslovanja. Za izdelke za katere je zakonsko določeno, da morate biti polnoletni, to tudi izjavljate v naslednjem stavku: "S polno odgovornostjo izjavljam, da sem polnoletna oseba (nad 18 let)."

Lov z zračnim orožjem v Sloveniji ni dovoljen!

Registracija uporabnika


Uporabniški podatki
Država