Pravilnik o zasebnosti

Ta obvestilo o zasebnosti za Rojal Novo mesto d.o.o. ('Podjetje', 'mi', 'nas', ali 'naša'), opisuje kako in zakaj morda zbiramo, shranjujemo, uporabljamo in/ali delimo ('obdelujemo') vaše informacije, ko uporabljate naše storitve ('Storitve'), kot na primer takrat, ko:

Obiščete našo spletno stran na https://www.rojal.si ali katero koli drugo spletno stran, ki je povezana s tem obvestilom o zasebnosti

Sodelujete z nami na druge načine, vključno s prodajo, trženjem ali dogodki

Imate vprašanja ali skrbi? Branje tega obvestila o zasebnosti vam bo pomagalo razumeti vaše pravice in možnosti glede zasebnosti. Če se ne strinjate z našimi pravili in praksami, prosimo, ne uporabljajte naših storitev. Če imate še vedno vprašanja ali skrbi, nas kontaktirajte na [email protected].

POVZETEK KLJUČNIH TOČK

Ta povzetek zagotavlja ključne točke iz našega obvestila o zasebnosti, vendar lahko več podrobnosti o vsaki od teh točk najdete s klikom na povezavo za vsako ključno točko ali z uporabo našega kazala spodaj, da najdete oddelek, ki ga iščete.

Kakšne osebne informacije obdelujemo? Ko obiščete, uporabljate ali krmarite po naših Storitvah, lahko obdelujemo osebne informacije, odvisno od tega, kako sodelujete z Rojal Novo mesto d.o.o. in Storitvami, kakšne izbire naredite ter katere izdelke in funkcije uporabljate. Več informacij o osebnih informacijah, ki nam jih razkrijete.

Ali obdelujemo kakšne občutljive osebne informacije? Ne obdelujemo občutljivih osebnih informacij.

Ali prejmemo informacije od tretjih oseb? Ne prejmemo informacij od tretjih oseb.

Kako obdelujemo vaše informacije? Vaše informacije obdelujemo za zagotavljanje, izboljševanje in upravljanje naših Storitev, za komunikacijo z vami, za varnost in preprečevanje goljufij ter za skladnost z zakonom. Vaše informacije obdelujemo tudi za druge namene s vašim soglasjem. Vaše informacije obdelujemo le, kadar imamo veljaven pravni razlog za to. Več informacij o tem, kako obdelujemo vaše informacije.

V katerih situacijah in s katerimi vrstami strank delimo osebne informacije? Informacije lahko delimo v določenih situacijah in s specifičnimi kategorijami tretjih oseb. Več informacij o tem, kdaj in s kom delimo vaše osebne informacije.

Kako ohranjamo varnost vaših informacij? Imamo organizacijske in tehnične procese in postopke za zaščito vaših osebnih informacij. Vendar noben elektronski prenos prek interneta ali tehnologija za shranjevanje informacij ne more zagotoviti stoodstotne varnosti, zato ne moremo obljubiti ali zagotoviti, da hekerji, kibernetski kriminalci ali druge neavtorizirane tretje osebe ne bodo mogle premagati naše varnosti in nepravilno zbrati, dostopati, ukrasti ali spreminjati vaših informacij. Več informacij o tem, kako ohranjamo varnost vaših informacij.

Kakšne so vaše pravice? Odvisno od vaše geografske lokacije vam veljavni zakon o zasebnosti morda podeljuje določene pravice v zvezi z vašimi osebnimi informacijami. Več informacij o vaših pravicah zasebnosti.

Kako uveljavljate svoje pravice? Najlažji način za uveljavljanje vaših pravic je s podajanjem zahteve subjekta za dostop do podatkov ali s stikom z nami. Vašo zahtevo bomo obravnavali in ukrepali v skladu z veljavnimi zakoni o varstvu podatkov. Več informacij o tem, kako uveljavljati svoje pravice.

Želite izvedeti več o tem, kaj Rojal Novo mesto d.o.o. počne s kakršnimi koli informacijami, ki jih zbiramo? Preglejte celotno obvestilo o zasebnosti.

Osebne informacije, ki nam jih razkrijete

Osebne informacije, ki jih nam razkrijete

V kratkem: Zbiramo osebne informacije, ki nam jih zagotovite.

Zbiramo osebne informacije, ki nam jih prostovoljno zagotovite, ko se registrirate na storitvah, izrazite interes za pridobitev informacij o nas ali naših izdelkih in storitvah, ko sodelujete v aktivnostih na storitvah ali kadar nas kontaktirate.

Osebne informacije, ki ste nam jih zagotovili. Osebne informacije, ki jih zbiramo, so odvisne od konteksta vašega interakcije z nami in storitvami, odločitev, ki jih sprejmete, in izdelkov ter funkcij, ki jih uporabljate. Osebne informacije, ki jih zbiramo, lahko vključujejo naslednje:

 • imena
 • telefonske številke
 • e-poštni naslovi
 • naslovi za pošiljanje
 • uporabniška imena
 • gesla
 • naslovi za plačila

Občutljivih informacij ne obdelujemo.

Podatki o plačilih. Lahko zbiramo podatke, potrebne za obdelavo vaših plačil, če opravite nakupe, kot so številka vašega plačilnega sredstva in varnostna koda, povezana s plačilnim sredstvom. Vsi podatki o plačilih so shranjeni pri Bankart.

Podatki za prijavo prek družbenih omrežij. Lahko vam omogočimo registracijo pri nas z uporabo podatkov o obstoječem družbenem omrežju, kot so podatki o vašem računu na Facebooku, Twitterju ali drugem družbenem omrežju. Če se odločite za registracijo na ta način, bomo zbirali informacije, opisane v odseku z naslovom 'KAKO OBRAVNAVAJAMO VAŠE PRIJAVE PREK DRUŽBENIH OMREŽIJ?' spodaj.

Vse osebne informacije, ki nam jih zagotovite, morajo biti resnične, celovite in natančne, in obvezno nas obvestite o morebitnih spremembah teh osebnih informacij.

Samodejno zbrane informacije

Na kratko: Samodejno zbiramo nekatere informacije, kot so vaš naslov protokola interneta (IP) in/ali značilnosti brskalnika in naprave, ko obiščete naše storitve.

Samodejno zbiramo določene informacije, ko obiščete, uporabljate ali brskate po storitvah. Te informacije ne razkrivajo vaše specifične identitete (kot so vaše ime ali kontaktni podatki), vendar vključujejo informacije o napravi in uporabi, kot so naslov vašega IP-ja, značilnosti brskalnika in naprave, operacijski sistem, jezikovne preference, napotitveni URL-ji, ime naprave, država, lokacija, informacije o tem, kako in kdaj uporabljate naše storitve, in druge tehnične informacije. Te informacije so predvsem potrebne za vzdrževanje varnosti in delovanja naših storitev, pa tudi za interno analitiko in namene poročanja.

Kot mnoga podjetja tudi mi zbiramo informacije prek piškotkov in podobnih tehnologij.

Informacije, ki jih zbiramo, vključujejo:

 • Podatki o dnevniških in uporabniških podatkih. Dnevniški in uporabniški podatki so povezani s storitvami, diagnostičnimi podatki, uporabo in uspešnostnimi informacijami, ki jih naši strežniki samodejno zbirajo, ko dostopate ali uporabljate naše storitve, in jih zabeležimo v dnevniških datotekah. Glede na to, kako sodelujete z nami, ti dnevniški podatki lahko vključujejo vaš naslov IP, informacije o napravi, vrsto brskalnika in nastavitve ter informacije o vaši aktivnosti v storitvah (kot so datumi in časi, povezani z vašo uporabo, ogledi strani in datotek, iskanja ter druge dejavnosti, kot so uporaba funkcij), informacije o dogodkih naprav (kot so sistemski dogodki, poročila o napakah (včasih imenovana 'prikazi sesutja') in nastavitve strojne opreme).
 • Podatki o napravi. Zbiramo podatke o napravah, kot so informacije o vašem računalniku, telefonu, tablici ali drugi napravi, ki jo uporabljate za dostop do storitev. Glede na uporabljeno napravo ti podatki o napravi lahko vključujejo informacije, kot so vaš naslov IP (ali strežnik proxy), identifikacijske številke naprave in aplikacije, lokacija, vrsta brskalnika, model strojne opreme, internetni ponudnik in/ali mobilni operater, operacijski sistem ter informacije o konfiguraciji sistema.
 • Podatki o lokaciji. Zbiramo podatke o lokaciji, kot so informacije o lokaciji vaše naprave, ki so lahko natančne ali manj natančne. Koliko informacij zbiramo, je odvisno od vrste in nastavitev naprave, ki jo uporabljate za dostop do storitev. Na primer, za zbiranje geolokacijskih podatkov, ki nam sporočajo vašo trenutno lokacijo (na podlagi vašega naslova IP), lahko uporabimo GPS in druge tehnologije. Lahko se odločite za onemogočitev te informacije tako, da zavrnete dostop do teh informacij ali izklopite nastavitev lokacije na svoji napravi. Če pa se odločite za izklop, morda ne boste mogli uporabljati določenih vidikov storitev.
KAKO OBDELAMO VAŠE INFORMACIJE?

Osebni podatki, ki nam jih razkrijete

Na kratko: Zbiramo osebne podatke, ki nam jih posredujete.

Zbiramo osebne podatke, ki nam jih prostovoljno posredujete, ko se registrirate na storitvah, izrazite interes za pridobivanje informacij o nas ali naših izdelkih in storitvah, ko sodelujete v dejavnostih na storitvah ali nas kontaktirate na druge načine.

Osebni podatki, ki nam jih zagotovite. Osebni podatki, ki jih zbiramo, so odvisni od konteksta vaših interakcij z nami in storitvami, odločitev, ki jih sprejmete, in izdelkov in funkcij, ki jih uporabljate. Osebni podatki, ki jih zbiramo, lahko vključujejo naslednje:

 • imena
 • telefonske številke
 • e-poštne naslove
 • naslove za dostavo
 • uporabniška imena
 • gesla
 • naslove za plačilo

Občutljive informacije. Ne obdelujemo občutljivih informacij.

Podatki o plačilih. Če opravljate nakupe, lahko zbiramo podatke, ki so potrebni za obdelavo vašega plačila, kot so številka vašega plačilnega sredstva in varnostna koda, povezana z vašim plačilnim sredstvom. Vse podatke o plačilih shranjuje Bankart.

Podatki za prijavo prek družbenih omrežij. Zagotovimo vam lahko možnost registracije z uporabo obstoječih podatkov o družbenem omrežju, kot so vaši podatki o Facebooku, Twitterju ali drugem družbenem omrežju. Če se odločite za registracijo na ta način, bomo zbirali informacije, opisane v odseku z naslovom "KAKO OBRAVNAVAMO VAŠE PRIJAVE PREK DRUŽBENIH OMREŽIJ?", ki je naveden spodaj.

Vse osebne podatke, ki nam jih zagotovite, morajo biti resnični, popolni in natančni, in morate nas obvestiti o spremembah teh osebnih podatkov.

Samodejno zbrani podatki

Na kratko: Nekateri podatki, kot je vaš naslov protokola za prenos podatkov (IP) in/ali značilnosti brskalnika in naprave, se zbirajo samodejno ob obisku naših storitev.

Samodejno zbiramo določene informacije ob obisku, uporabi ali navigaciji po storitvah. Te informacije ne razkrivajo vaše posebne identitete (kot sta vaše ime ali kontaktni podatki), vendar lahko vključujejo informacije o napravi in uporabi, kot so vaš IP naslov, značilnosti brskalnika in naprave, operacijski sistem, jezikovne preference, URL naslovi napotitev, ime naprave, država, lokacija, informacije o tem, kako in kdaj uporabljate naše storitve, ter druge tehnične informacije. Te informacije so predvsem potrebne za zagotavljanje varnosti in delovanja naših storitev, pa tudi za interno analizo in poročanje.

Kot številna podjetja tudi mi zbiramo informacije s piškotki in podobnimi tehnologijami.

Informacije, ki jih zbiramo, vključujejo:

 • Podatke dnevnika in uporabe. Podatki dnevnika in uporabe so informacije o storitvah, diagnostične informacije, informacije o uporabi in informacije o zmogljivosti, ki jih naši strežniki avtomatično zbirajo, ko dostopate ali uporabljate naše storitve, in jih beležimo v datotekah z dnevniškimi zapisi. Odvisno od tega, kako komunicirate z nami, ti dnevniški podatki lahko vključujejo vaš IP naslov, informacije o napravi, vrsto brskalnika ter nastavitve in informacije o vaši dejavnosti na storitvah (na primer časovne žige, povezane s časom uporabe, ogledane strani in datoteke, iskanja ter druge dejavnosti, kot so uporaba določenih funkcij), informacije o dogodkih naprave (kot so sistemska dejavnost, poročila o napakah, imenovana tudi "crash dumpsi" in nastavitve strojne opreme).
 • Podatki o napravah. Zbiramo podatke o napravah, kot so informacije o računalniku, telefonu, tabličnem računalniku ali drugi napravi, ki jo uporabljate za dostop do storitev. Odvisno od uporabljene naprave lahko ti podatki o napravah vključujejo informacije, kot so vaš IP naslov (ali strežnik za posredovanje), številke identifikacije naprave in aplikacije, lokacija, vrsta brskalnika, model strojne opreme, ponudnik internetnih storitev in/ali mobilni operater, operacijski sistem in informacije o konfiguraciji sistema.
 • Podatki o lokaciji. Zbiramo podatke o lokaciji, kot so informacije o lokaciji vaše naprave, ki so lahko bodisi natančne bodisi manj natančne. Količina informacij, ki jih zbiramo, je odvisna od vrste in nastavitev naprave, ki jo uporabljate za dostop do storitev. Na primer, lahko uporabimo GPS in druge tehnologije za zbiranje geolokacijskih podatkov, ki nam sporočajo vašo trenutno lokacijo (na podlagi vašega IP naslova). Lahko se odločite, da nam ne dovolite zbiranja teh informacij, bodisi z zavrnitvijo dostopa do informacij bodisi z onemogočanjem nastavitve lokacije na vaši napravi. Vendar, če se odločite za izklop, morda ne boste mogli uporabljati določenih vidikov storitev.
KATERE PRAVNE PODLAGE UPORABLJAMO ZA OBDELAVO VAŠIH INFORMACIJ?

PO KRAJŠI RAZLAGI: Vaše osebne informacije obdelujemo le, ko menimo, da je to potrebno, in ko imamo veljavno pravno podlago (tj. pravno podlago) v skladu z veljavno zakonodajo, kot je na primer vaše soglasje, izpolnjevanje zakonskih obveznosti, zagotavljanje storitev, sklepanje ali izpolnjevanje pogodbenih obveznosti, varovanje pravic ali izpolnjevanje legitimnih poslovnih interesov.

Splošna uredba o varstvu podatkov (GDPR) in britanska GDPR zahtevata, da pojasnimo veljavne pravne podlage, na katere se zanašamo pri obdelavi vaših osebnih informacij. Tako se lahko zanesemo na naslednje pravne podlage za obdelavo vaših osebnih informacij:

 • Soglasje: Vaše informacije lahko obdelujemo, če ste nam dali dovoljenje (soglasje) za uporabo vaših osebnih informacij za določen namen. Svoje soglasje lahko kadar koli umaknete.
 • Izpolnjevanje pogodbe: Vaše osebne informacije lahko obdelujemo, ko menimo, da je to potrebno za izpolnjevanje naših pogodbenih obveznosti do vas, vključno z zagotavljanjem naših storitev ali na vašo zahtevo pred sklenitvijo pogodbe z vami.
 • Zakonske obveznosti: Vaše informacije lahko obdelujemo, ko menimo, da je to potrebno za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti, kot je sodelovanje z organi za izvrševanje zakona ali regulativnimi organi, uveljavljanje ali obramba naših pravnih pravic ali razkrivanje vaših informacij kot dokaza v pravnih sporih, v katere smo vključeni.
 • Vitalni interesi: Vaše informacije lahko obdelujemo, ko menimo, da je to potrebno za zaščito vaših vitalnih interesov ali vitalnih interesov tretjih oseb, kot so situacije, ki vključujejo potencialne grožnje varnosti katere koli osebe.
KDAJ IN S KOM DELIMO VAŠE OSEBNE INFORMACIJE?

Skratka: Informacije lahko delimo v specifičnih situacijah, opisanih v tem razdelku, in/ali s naslednjimi kategorijami tretjih oseb.

Ponudniki, svetovalci in drugi ponudniki tretjih storitev: Vaše podatke lahko delimo s tretjimi ponudniki, storitvenimi izvajalci, pogodbeniki ali agenti ('tretje osebe'), ki izvajajo storitve za nas ali v našem imenu in potrebujejo dostop do teh informacij za izvajanje dela. S tretjimi osebami smo sklenili pogodbe, ki so zasnovane za varovanje vaših osebnih informacij. To pomeni, da ne smejo storiti ničesar z vašimi osebnimi informacijami, razen če smo jih pooblastili za to. Prav tako ne smejo deliti vaših osebnih informacij z nobeno drugo organizacijo razen nas. Prav tako se zavežejo, da bodo zaščitili podatke, ki jih hranijo v našem imenu, in jih zadržali za obdobje, ki ga določimo. Kategorije tretjih oseb, s katerimi lahko delimo osebne informacije, so naslednje:

Storitve za analizo podatkov
Vaše osebne informacije lahko prav tako moramo deliti v naslednjih situacijah:

 • Prenosi podjetja. Vaše informacije lahko delimo ali prenesemo v zvezi s pogajanji o združitvi, prodaji premoženja podjetja, financiranjem ali prevzemom celotnega ali dela našega poslovanja drugemu podjetju.
 • Ko uporabljamo API-je Googlovega zemljevida. Vaše informacije lahko delimo s določenimi API-ji Googlovega zemljevida (npr. Googlov zemljevid API, API krajev).
Ali uporabljamo piškotke in druge tehnologije za sledenje?

V kratkem: Uporabljamo lahko piškotke in druge tehnologije za sledenje, da zbiramo in shranjujemo vaše informacije.

Uporabljamo lahko piškotke in podobne tehnologije za sledenje (kot so spletni žarki in slikovni piksli) za dostopanje ali shranjevanje informacij. Posebne informacije o tem, kako uporabljamo takšne tehnologije in kako se lahko izognete določenim piškotkom, so navedene v našem Obvestilu o piškotkih.

KAKO RAVNAMO Z VAŠIMI DRUŽABNIMI PRIJAVAMI?

V kratkem: Če se odločite za registracijo ali prijavo v naše storitve s pomočjo svojega računa na družabnih omrežjih, lahko dostopamo do določenih informacij o vas.

Naše storitve vam omogočajo registracijo in prijavo s pomočjo podatkov svojega računa na tretjem družabnem omrežju (na primer s Facebookom ali Twitterjem). Kadar se za to odločite, bomo prejeli določene informacije iz vašega profila od vašega ponudnika družabnih omrežij. Informacije v profilu, ki jih prejmemo, se lahko razlikujejo glede na ponudnika družabnih omrežij, vendar običajno vključujejo vaše ime, e-poštni naslov, seznam prijateljev, profilno sliko ter druge informacije, ki jih izberete, da postanejo javno dostopne na takšni platformi družabnega omrežja.

Informacije, ki jih prejmemo, bomo uporabljali le za namene, ki so opisani v tem obvestilu o zasebnosti ali ki so vam na ustrezen način razloženi na relevantnih storitvah. Poudarjamo, da nimamo nadzora in nismo odgovorni za druge načine uporabe vaših osebnih informacij s strani vašega ponudnika družabnih omrežij. Priporočamo, da preverite njihovo obvestilo o zasebnosti, da razumete, kako zbirajo, uporabljajo in delijo vaše osebne informacije, ter kako nastavite svoje želje o zasebnosti na njihovih spletnih mestih in aplikacijah.

KOLIKO ČASA OHRANIMO VAŠE INFORMACIJE?

V kratkem: Vaše informacije hranimo tako dolgo, kolikor je potrebno za izpolnitev namenov, navedenih v tem obvestilu o zasebnosti, razen če to zahteva zakon.

Vaše osebne informacije bomo hranili le toliko časa, kolikor je potrebno za namene, navedene v tem obvestilu o zasebnosti, razen če zakon zahteva ali dovoljuje daljše obdobje hrambe (na primer davčni, računovodski ali druge pravne zahteve). Noben namen v tem obvestilu ne bo zahteval hrambe vaših osebnih informacij dlje kot čas, v katerem imajo uporabniki račun pri nas.

Ko nimamo več upravičenih poslovnih potreb za obdelavo vaših osebnih informacij, bomo informacije izbrisali ali anonimizirali, če je to mogoče, ali pa, če to ni mogoče (na primer, ker so vaše osebne informacije shranjene v varnostnih arhivih), bomo vaše osebne informacije varno hranili in izolirali od nadaljnje obdelave, dokler izbris ni mogoč.

KAKO OHRANJAMO VAŠE INFORMACIJE VARNOST?

V kratkem: Z našim sistemom organizacijskih in tehničnih varnostnih ukrepov si prizadevamo za zaščito vaših osebnih informacij.

Uvedli smo ustrezne in razumne tehnične in organizacijske varnostne ukrepe, namenjene zaščiti varnosti vseh osebnih informacij, ki jih obdelujemo. Kljub našim varnostnim ukrepom in prizadevanjem za zaščito vaših informacij pa elektronski prenos prek interneta ali tehnologija shranjevanja informacij ne more biti zagotovljen kot stoodstotno varen, zato ne moremo obljubiti ali jamčiti, da hekerji, kibernetski kriminalci ali drugi neavtorizirani tretji lahko premagajo našo varnost in nepravilno zberejo, dostopajo, ukradejo ali spremenijo vaše informacije. Čeprav se bomo po najboljših močeh trudili za zaščito vaših osebnih informacij, je prenos osebnih informacij do in od naših storitev na vaš lasten rizik. Storitve bi morali uporabljati samo v varnem okolju.

KAKŠNE SO VAŠE PRAVICE DO ZASEBNOSTI?

V kratkem: V nekaterih regijah, kot je Evropski ekonomske prostor (EEP) in Združeno kraljestvo (ZK), imate pravice, ki vam omogočajo večji dostop in nadzor nad vašimi osebnimi informacijami. Oglejte si, spremenite ali prekinite lahko svoj račun kadarkoli.

V nekaterih regijah (kot je EEP in ZK) imate določene pravice v skladu z veljavnimi zakoni o varstvu podatkov. Te pravice lahko vključujejo pravico (i) zahtevati dostop in pridobiti kopijo vaših osebnih informacij, (ii) zahtevati popravke ali izbris; (iii) omejiti obdelavo vaših osebnih informacij; in (iv) po potrebi prenos podatkov. V določenih okoliščinah imate lahko tudi pravico ugovarjati obdelavi vaših osebnih informacij. Takšno zahtevo lahko vložite, tako da nas kontaktirate preko podatkov, navedenih v odseku 'KAKO NAS LAHKO KONTAKTIRATE O TEM OBVESTILU?' spodaj.

Razmislili bomo in ukrepali v skladu z veljavnimi zakoni o varstvu podatkov.

Če se nahajate v EEP ali ZK in menite, da nezakonito obdelujemo vaše osebne informacije, imate tudi pravico do pritožbe na pristojni organ za varstvo podatkov v vaši članici državi ali pristojni organ za varstvo podatkov v ZK.

Če se nahajate v Švici, se lahko obrnete na Zveznega pooblaščenca za varstvo podatkov in informacij.

Odstopanje od privolitve: Če se zanašamo na vašo privolitev za obdelavo vaših osebnih informacij, imate pravico do odstopanja od te privolitve kadarkoli. Odstopite od privolitve kadarkoli tako, da nas kontaktirate preko podatkov, navedenih v odseku 'KAKO NAS LAHKO KONTAKTIRATE O TEM OBVESTILU?' spodaj.

Vendar pa pripomnite, da to ne bo vplivalo na zakonitost obdelave pred umikom privolitve, prav tako pa ne bo vplivalo na obdelavo vaših osebnih informacij, ki temelji na drugih zakonitih temeljih za obdelavo.

Odjava od trženjskih in promocijskih komunikacij: Od trženjskih in promocijskih komunikacij se lahko odjavite kadarkoli, tako da kliknete na povezavo za odjavo v e-poštnih sporočilih, ki jih pošiljamo, ali tako, da nas kontaktirate preko podatkov, navedenih v odseku 'KAKO NAS LAHKO KONTAKTIRATE O TEM OBVESTILU?' spodaj. Takrat boste odstranjeni s seznamov za trženje. Kljub temu se bomo morda še vedno obrnili na vas - na primer, da vam pošljemo sporočila, ki so nujna za upravljanje in uporabo vašega računa, da odgovorimo na zahteve za storitve ali iz drugega razloga, ki ni povezan z marketingom.

Informacije o računu

Če želite kadar koli pregledati ali spremeniti informacije na svojem računu ali prekiniti svoj račun, lahko:

 • Prijavite se v nastavitve svojega računa in posodobite svoj uporabniški račun.

Na vašo zahtevo za prekinitev računa bomo deaktivirali ali izbrisali vaš račun in informacije iz naših aktivnih baz podatkov. Kljub temu lahko nekatere informacije zadržimo v naših datotekah za preprečevanje goljufij, odpravljanje težav, pomoč pri morebitnih preiskavah, izvajanje naših zakonskih pogojev in/ali spoštovanje veljavnih zakonskih zahtev.

Piskotki in podobne tehnologije: Večina spletnih brskalnikov je privzeto nastavljenih na sprejemanje piškotkov. Če želite, lahko običajno izberete nastavitev brskalnika, da odstranite piškotke in jih zavrnete. Če se odločite za odstranitev piškotkov ali zavrnitev piškotkov, to lahko vpliva na določene funkcije ali storitve naših storitev. Prav tako se lahko odjavite od oglaševanja na podlagi interesov, ki ga ponujajo oglaševalci na naših storitvah.

Če imate vprašanja ali komentarje o svojih pravicah glede zasebnosti, nas lahko kontaktirate preko e-pošte na naslov [email protected].

KONTROLE ZA FUNKCIJE DO-NOT-TRACK

Večina spletnih brskalnikov in nekateri mobilni operacijski sistemi ter mobilne aplikacije vključujejo funkcijo ali nastavitev »Ne sledi« ('DNT'), ki jo lahko aktivirate, da signalizirate svoje nastavitve zasebnosti in izrazite željo, da se podatki o vaših dejavnostih brskanja na spletu ne spremljajo in zbirajo. V tem trenutku še ni bila dokončno določena nobena enotna tehnološka standardna za prepoznavanje in izvajanje DNT signalov. Zato trenutno ne odgovarjamo na DNT signal brskalnika ali kateri koli drug mehanizem, ki samodejno sporoči vašo izbiro, da na spletu ne želite biti sledeni. Če bo v prihodnosti sprejet standard za sledenje na spletu, ki ga bomo morali upoštevati, vas bomo o tem obvestili v spremenjeni različici tega obvestila o zasebnosti.

ALI OBNOVIMO TO OBVESTILO?

Na kratko: Da, to obvestilo bomo posodabljali po potrebi, da bomo ostali skladni z relevantnimi zakoni.

To obvestilo o zasebnosti lahko občasno posodobimo. Posodobljeno različico bomo označili z »Posodobljeno« datumom, in posodobljena različica bo učinkovita takoj, ko bo dostopna. Če bomo naredili pomembne spremembe v tem obvestilu o zasebnosti, vas bomo morda obvestili bodisi z izpostavljenim objavljanjem obvestila o takšnih spremembah bodisi z neposrednim pošiljanjem obvestila. Spodbujamo vas, da pogosto pregledujete to obvestilo o zasebnosti, da boste obveščeni, kako varujemo vaše podatke.

KAKO NAS LAHKO KONTAKTIRATE V ZVEZI S TEM OBVESTILOM?

Če imate vprašanja ali komentarje o tem obvestilu, nam lahko pišete na [email protected] ali pa nas kontaktirate po pošti na naslov:

Rojal Novo mesto d.o.o. Ljubljanska cesta 32 Novo mesto 8000 Slovenija

KAKO LAHKO PREGLEDATE, POSODOBITE ALI IZBRIŠETE PODATKE, KI JIH ZBIRAMO OD VAS?

Glede na veljavne zakone vaše države, imate morda pravico do zahteve za dostop do osebnih podatkov, ki jih od vas zbiramo, do spremembe teh podatkov ali izbrisa le-teh. Zahtevajte pregled, posodobitev ali izbris svojih osebnih podatkov tako, da izpolnite in oddate zahtevo za dostop do subjekta podatkov.